musikquiz.nu

Musik under bröllopet

Ett bröllop skulle vara tråkigt och grått utan musik. Det spelas musik i kyrkan och på festen, du kan till och med ha lite extra skoj genom att leka med musiken. Här ger vi några roliga idéer:

Du kan låta alla personer som är inbjudna få tillgång till en speciell Spotify-lista som kommer att spela under bröllop. Be varje person att lägga in sin favoritlåt och spela sedan listan under festen.

Skapa ett musiktema under bröllopsfesten, välj ett tema som brudparet gillar och skapa lite spex runt det hela. Du kan köpa maskeradprylar och tillbehör som passar in i temat som folk kan få testa och leka med på dansgolvet. Skumgummigitarrer, hårdrocksperuker, Elvispolisonger eller discoglitter kan samlas i en låda där alla kan få rota runt och hitta något kul.

Utmana brudparets kunskap i deras favoritmusik eller om deras favoritband. Sätt ihop ett litet musikquiz och bjud upp brudparet på scen. Spela upp introt till stora och mer obskyra låtar och se vem av dem som kan mest. Ett litet pris kan också inkluderas, kanske en gemensam gåva från kompisgänget eller liknande. Gåvan får de så klart oavsett om de vinner eller inte, man döper bara om presenten som en ”vinst” eller ”tröstpris”.