musikquiz.nu

Musikquiz och fest

Musik är ju en naturlig del av vilken fest som helst, vilket ju betyder att festen kan vara ett perfekt tillfälle att köra sitt eget musikquiz och utmana sina vänner.

shutterstock_317942975

Musiken

Musiken kommer ju naturligtvis vara högst individuellt vad som egentligen passar bäst. Om alla som närvarar på festen är kring samma ålder är ju ett tips att köra själva quizdelen med musik från när alla var ung. Detta blir inte bara nostalgiskt utan sätter även minnet på prov. Man kan även välja att köra musik från topplistor och se vem som kan pricka in flest rätt.

Tema

Vill man göra något lite extra kan man även ta musiktemat ett steg längre och säga att alla ska komma klädd som en musikikon. Om man inte planerar på att bjuda in allt för många kan man alltid skicka ut ett namn med varje inbjudan och be dem komma som en specifik person. I butiker som Partyhallen kan man sedan hitta många prylar och kostymer som kan hjälpa en att fixa en sådan autentisk utstyrsel som möjligt.

Mat och dryck

En fest är ju inte en fest om det inte finns något att äta och dricka. Eftersom man kommer att köra quiz kommer ju alla deltagare att behöva skriva ned sina svar på ett sätt eller annat. Ett tips är därför att hålla fingermat och liknande till ett minimum, eller åtminstone servera detta efter quizet är över. Annars är det mer eller mindre fritt fram att servera vad man än känner för. Kör man vidare på tema kan man ju dock tänka på detta även i matväg. Med musik från när alla var ung till exempel kan det ju vara passande att gräva upp några klassiska recept från samma period och öka nostalgin ännu mer.