musikquiz.nu

Olika musikquizar

Att underhålla sig och sina vänner med musik, kan innebära att leka lekar där musiken spelar en central roll eller att man helt sonika lyssnar och njuter av musiken. Det finns många olika sätt att ta med musiken i samvaron som att spela spel.

music-background-microphone-music-saturated-concept

Som ett led till efterfesten, eller för den delen förfesten, till en stundande konsert, kan man hålla en musikquiz som involverar gamla och nya låtar av artisten/bandet. Ett sätt att ladda upp inför, eller att fortsätta musikfesten efter och låta musiken bli temat för hela kvällen.

Föga förvånande, finns det olika appar för musikquiz att ladda ner till mobilen eller surfplattan. SongPop är en variant, där man kan spela med okända personer eller vänner. Appen finns till både Android och iPhone. Du får gissa på artist eller låt utifrån en musiksnutt som du får lyssna till. Du får fyra alternativ att välja mellan och det hela sker på tid. Ju snabbare du svarar rätt, ju mer poäng får du.

Trotts att nästa alternativ även har en app, är radioprogrammet, Melodikrysset, i huvudsak ett radioprogram. Krysset sänds varje lördag 10:03 och kryssplanen hittar du i någon av cirka 300 dagstidningar och annonsblad, på internet eller via deras app.