musikquiz.nu

Så anordnar du en lyckad musiktävling

Om du ska anordna en fest, afterwork eller ett event där det krävs underhållning kan en musiktävling vara en bra idé. När du har en musiktävling kan du lätta upp stämningen, gästerna får chansen att umgås på ett lättsamt sätt och de får sätta sina kunskaper på prov.

Men att fixa en tävling med temat musik är lättare sagt än gjort. Därför får du i det här inlägget några tips på hur du går tillväga för att anordna en lyckad musiktävling.

Fixa frågorna

Till att börja med behöver du strukturera tävlingen. Många quiz börjar med introtävlingar där du spelar upp olika intron. Men du kan göra det mer annorlunda genom att spela upp bryggor eller slutet av låtar. Sedan kan du ställa frågor om musiken de hörde. Något som kan vara bra att tänka på är att alla ska ha chans att samla poäng och därför ska du blanda musiken både vad gäller genres och årtionden.

Pris till vinnaren

Det går att tävla om äran. Men det blir extra kul om de tävlar om ett pris. Du kan klicka här för att få många bra exempel på vad som kan vara passande att ge till vinnaren, eller vinnarna om de tävlar i lag.

Sorry, the comment form is closed at this time.